lauantai 25. lokakuuta 2014

Se parempi mojitokakku

No nyt aletaan puhua: tein raikkaamman version tästä edellisen postauksen kakusta, ja olin sangen tyytyväinen. Genovalainen sokerikakkupohja sai vähän limettisempää ja paljon vähemmän sokeria sisältävää kostuketta ja kuorrutteekseen happamampaa ja tasapainoisempaa voi-tuorejuustokreemiä. Ei tämäkään mitään kevytkakkua ole, mutta eipähän tule sokeriähky pelkästä ajattelemisesta.


Mutta lyhyestä kakku kaunis: 



Sokerisiirappi

50 g fariinisokeria
1 dl vettä
12 cl valkoista rommia
4 limettiä (raasta kuori ja purista mehu)
reilusti tuoreita mintunlehtiä (noin yksi ruukku) 

Mittaa sokeri, vesi ja rommi kattilaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Lisää raastettu limetinkuori ja limettimehu. Keitä viitisen minuuttia. Nosta kattila levyltä ja lisää mintunlehdet. Anna maustua.


Tuorejuusto-voikreemi

300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g suolatonta voita
150 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 vaniljatangon siemenet

Sulata ensin suklaa vesihauteessa (pyöreäpohjaisessa metallikulhossa). Lisää sitten muut aineet, sekoita ja anna niidenkin sulaa. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho erittäin kylmään veteen ja ala vatkata sähkövatkaimella. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa, mutta vielä löysähköä (muistuttaa löysähköä kermavaahtoa) - se kiinteytyy kakkuun levitettäessä vielä hieman.


Kokoa kakku:
Halkaise kakkupohja. Kostuta puolikkaiden vastakkain tulevat pinnat (eli leikkuupinnat) mojitosiirapilla. Levitä täytettä puolikkaiden väliin. Levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille.

Painele kakun reunoille n. 100 g rouhittuja, kevyesti paahdettuja pekaanipähkinöitä (paahda n. 150 asteisessa uunissa muutama minuutti).

Koristele kakku pekaanipähkinän puolikkailla ja limettilohkoilla. Limettilohkoista voi puristaa mehua kakkupalojen päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti