lauantai 25. syyskuuta 2010

Lampaanjauheliha-munakoisorullat

Meillä rakastetaan lammasta ja munakoisoa, joten HS:n ruokasivujen ohje pääsi heti kokeiluun (klik). Koska meillä oli lampaanjauhelihaa valmis 400 g:n paketti, täytettä tuli tehtyä suunnilleen kaksinkertainen annos. Munakoisojakin oli kolme, tosin kaksi niistä olivat aika pieniä. Silti rullia tuli vain 18 reseptissä mainitun kahdenkymmenen sijaan, eikä täytettäkään jäänyt yli kovin paljon. Ylijääneen täytteen paistoin pannulla lihapulliksi.

Ruoka ei ollut mikään tajunnanräjäyttävä elämys, mutta varsin maukasta viikonloppuruokaa ja mukavaa vaihtelua.

Tarjoile rullat sellaisinaan tai esim. lohkoperunoiden tai riisin kanssa.


2 keskikokoista munakoisoa
öljyä paistamiseen

Täyte:
200 g lampaanlihaa
1 dl ranskankermaa
50 g raastettua parmesaania
25 g ranskanleivän sisusta
1 iso kananmuna
1-2 valkosipulinkynttä
nippu silputtua lehtipersiljaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
hyvää neitsytoliiviöljyä

Leikkaa pestyt munakoisot pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele niille suolaa. Pane viipaleet lävikköön ja itketä niitä tunnin ajan. Ei huvittanut odottaa niin kauan, joten munakoisot saivat itkettyä ehkä suunnilleen sen aikaa, kun tein täytteen.

Pane kaikki täytteen ainekset tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi. Nosta seos viileään munakoisojen käsittelyn ajaksi.

Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa ne. Paista viipaleet pannulla oliiviöljyssä molemmilta puolilta pehmeiksi.

Nosta munakoisoviipaleille täytettä ja rullaa leveämmästä päästä alkaen tiukoiksi rulliksi. Nosta rullat saumakohta alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Vuoka on parempi ratkaisu, jollet halua pestä peltiä – rullista nimittäin irtoaa nestettä.

Pirskottele vielä halutessasi oliiviöljyä rullien päälle. Munakoiso imee paistettaessa niin paljon öljyä ja täytekin on rasvaista, joten en lisännyt enää öljyä. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia (kunnes jauheliha on kypsää).

1 kommentti:

  1. Maistuisi mullekin lammas =)

    Kiitos keitto-ohjeesta, lihapullapastasoppa maistui ihanalta tänä aurinkoisen syksyisenä sunnuntaina. Juuri Anniinan kanssa puhuttiin, että syksyl on parasta keittoaikaa!

    VastaaPoista