tiistai 17. elokuuta 2010

Pinaatti-fetajuustopasta

Tämä on hyvää: feta, pinaatti ja oliiviöljy antavat ruoalle mukavan happamia vivahteita ja vihreä paprika kera punasipulin tuovat raikkauta. Pinaatti-fetapasta kuuluu meidän arkiruokaklassikoihimme, joita tulee tehtyä aina uudestaan ja uudestaan. Sopii myös juhlavamman aterian alkupalaksi.

 


Alkuperäinen ohje on Paras keittokirja No. 5:stä.

4 annosta
300 g pastaa (esim. tagliatellea)
250 g kuutioitua fetajuustoa
150 g pinaattia
2 vihreää paprikaa
2 pientä punasipulia
5 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Pane suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.

Poista pinaatista paksut varret ja revi lehdet. Kuutioi paprikat ja suikaloi sipuli. Leikkaa fetajuusto (tavallinen salaattijuustokin käy) isoiksi kuutioiksi.

 

Pane pasta kiehuvaan veteen. Lämmitä pari ruokalusikallista oliiviöljyä pannussa. Kuullota siinä sipulia ja paprikaa pari minuuttia. Lisää pinaatti ja fetajuusto ja paista pari minuuttia. Paprikan ja sipulin kuuluu jäädä vähän pureskeltaviksi. Feta yleensä lähestulkoon sulaa

Valuta pasta, ja kaada se pannulle. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle loput 3 rkl oliiviöljyä.

1 kommentti:

  1. Ehdit ensin! :D

    Sain viimeinkin julkaistua salaattireseptin, joka oli kaiken pahan alku ja juuri pinaatteihin liittyen. Seuraavaksi tätä omaankin blogiin sitten. Linkitän sen suoraan tähän sun reseptiisi nyt, kun tää täältä löytyy :)

    VastaaPoista