Hääkakut
 Hääkakkukuvat: Eveliina Mustonen
Koristelu oli... öh, hulppea. 
Ja tältä ne näyttivät syötyinä. Noin 90-päiseen vieraslaumaan  upposivat melkein kaikki 120 hengelle mitoitetut kakut. 
Näin sitä kakkua leikataan. (Morsian, eli allekirjoittanut,  nohevana lohkaisi, että "otatko sä oman palan?") Tässä näkyy myös  pienempi kakku sekä passionhedelmäjuustokakku. Kriittinen silmä huomaa,  että kerroskakku oli vähän epäsymmetrinen ja vieläpä "vuotanut"  takapuoleltaan (ks. alin kerros perhosen alla). 
Tämä oli ehdottomasti  suuruudenhulluin projektini – tähän mennessä. Vastaavaa urakkaa ei liene  tiedossa ihan lähiaikoina, ja hyvä niin. 
Kakkujen teko oli kyllä yksi hääjärjestelyjen antoisimpia osia, mutta otti myös koville. Tein kaikkiaan 9 kakkua: yhden kerroskakun, kaksi n. 20-hengen täytekakkua sekä kuusi juustokakkua. Koristeet tein pari viikkoa ennen häitä samoin kuin täytekakkujen suklaapohjat (ne pakastettiin), mutta kakkujen täyttäminen ja juustokakut jäivät häitä edeltäville päiville. Työtä ei helpottanut yhtään 25 asteen helle, jota syytän kerroskakun lievästä lysähtämisestä ja marsipaanin hikoilusta. Olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, mitä nyt kerroskakun voisi tehdä paremminkin, mm. kerrokset voisivat olla paremmin porrastetut. Seuraavaa rojektia odotellessa...
Täytyy tässä kohtaa vielä kiittää orjatyövoimaa, jota ilman hommasta ei olisi tullut mitään.
Kakkujen statsit:
Vadelma-daim-limetti-mascarponetäytteisen suklaakakun ohje Kinuskikissalta (klik) – tämä on siis viimeisen kuvan alareunassa näkyvä n. 20 hengen kakku.
Kerroskakun tein vähälaktoosisena, joten siinä mascarpone on korvattu ihan tavallisella maustamattomalla Viola-tuorejuustolla. Kinuskikissan ohjeesta poiketen käytän aina Daim-rakeita, koska se on helpompaa (1 pussi vastaa suunnilleen 1 1/2 patukkaa).
Juustokakku on "oma" bravuurini. Ohje tulee myöhemmin.
Kakkujen teko oli kyllä yksi hääjärjestelyjen antoisimpia osia, mutta otti myös koville. Tein kaikkiaan 9 kakkua: yhden kerroskakun, kaksi n. 20-hengen täytekakkua sekä kuusi juustokakkua. Koristeet tein pari viikkoa ennen häitä samoin kuin täytekakkujen suklaapohjat (ne pakastettiin), mutta kakkujen täyttäminen ja juustokakut jäivät häitä edeltäville päiville. Työtä ei helpottanut yhtään 25 asteen helle, jota syytän kerroskakun lievästä lysähtämisestä ja marsipaanin hikoilusta. Olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, mitä nyt kerroskakun voisi tehdä paremminkin, mm. kerrokset voisivat olla paremmin porrastetut. Seuraavaa rojektia odotellessa...
Täytyy tässä kohtaa vielä kiittää orjatyövoimaa, jota ilman hommasta ei olisi tullut mitään.
Kakkujen statsit:
Vadelma-daim-limetti-mascarponetäytteisen suklaakakun ohje Kinuskikissalta (klik) – tämä on siis viimeisen kuvan alareunassa näkyvä n. 20 hengen kakku.
Kerroskakun tein vähälaktoosisena, joten siinä mascarpone on korvattu ihan tavallisella maustamattomalla Viola-tuorejuustolla. Kinuskikissan ohjeesta poiketen käytän aina Daim-rakeita, koska se on helpompaa (1 pussi vastaa suunnilleen 1 1/2 patukkaa).
Juustokakku on "oma" bravuurini. Ohje tulee myöhemmin.
Synttärikakku sekä lakkiaisjuhlakakku  siskolle – sama sisältö, eri koristeet
Sisältö 
Kinuskikissalta löydetty lakka-valkosuklaatäytteinen  suklaakakku (tällä  pohjalla). Muokkasin täytettä vähän ja mitoitin sen 24 cm:n  halkaisijaiseen kakkuun (n. 15 hengen kakku). Kinuskikissan ohjehan on  30 hengen kakkuun mitoitettu. 
Lakka-valkosuklaatäyte 
1 pussi Daim-rakeita
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
n. litra  lakkoja (voi käyttää myös lakkahilloa)
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon  pehmeäksi vatkattu tuorejuusto. Älä vatkaa kermaa liian kovaksi, koska  ainakin vähälaktoosinen kerma juoksettuu silloin herkemmin (en tiedä  normikermasta). Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla n. puolen  minuutin pätkissä välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, anna se  jäähtyä kunnolla ennen kuin sekoitat sen täytteen joukkoon – muuten  täyte juoksettuu. Sekoita lopuksi joukkoon Daim-rakeet. Kostuta kakku  maidolla. Levitä täytettä kerrosten väliin. Levitä täytteen päälle  lakkoja kunnon kerros. 
Koristelut
Jossain vaiheessa kevättä päähäni pulpahti  idea, että synttärikakkuni koristeluteemana tulisi olemaan  Half-life-peli. Koska olin kyllästynyt pelkkiin nätteihin ja söpöihin  kakkuihin. 
Kakku on kuorrutettu marsipaanilla  (kakun ja kuorrutteen välissä sokerikreemi);  sorkkarauta, headcrab ja hl-logo ovat maalattua marsipaania, lehdet ja  ruoho läpivärjättyä marsipaania, kukat ja perhoset keltaista  sokerimassaa. Tein headcrabin joskus toukokuun alussa ja se ei meinannut  kuivua niin millään, mutta kyllä se lopulta oli sen verran kuiva, että  pysyi jaloillaan ihan nätisti.
En sentään yrittänyt muotoilla  Gordon Freemania marsipaanista. 
Olen niin inspiroitunut tästä  kakusta, että aion tulevaisuudessakin tehdä scifiaiheisia kakkuja.  

Idean kakkuun sain alun perin tästä bentosta.
kuva
Siskon lakkiaisjuhlakakku taas oli  perinteisempää mallia. Koristeliljat tein keltaisesta sokerimassasta,  heteet nuudeleista ja värjätystä sokerikuorrutteesta. Lehdet olivat  jälleen marsipaania. Kuorrute oli kaakaojauheella värjättyä marsipaania.  
Yritän jossain vaiheessa väsätä  opetuskuvasarjan siitä, miten liljoja tehdään muotilla tai vapaalla  kädellä leikaten. Hääkakun liljoissa käytin apuna muottia, kun taas  lakkiaiskakun liljat tein vapaalla kädellä.






 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti