perjantai 2. joulukuuta 2011

Vähän erilainen lounaskalakeitto

Parasta ennen -päiväyksensä ylittäneestä kookosmaidosta piti päästä eroon (muutenkin jatkettiin "osta mahdollisimman vähän kaupasta" -teemalla). Minulla oli visio kookosmaidon käyttämisestä lohikeittoon, ja törmäsinkin sattumalta lupaavalta vaikuttavaan reseptiin Arvostele mun illallinen -ohjelman sivuilla, joille päädyin jostain ihan muusta syystä kuin ruoan takia. Alkuperäinen ohje muokkaantui hieman keitettäessä, koska keitto kaipasi mielestäni vähän enemmän potkua ja aasialaista vivahdetta. En myöskään halunnut keittoon ihan niin paljon katkarapuja, mutta sen sijaan käytin vähän enemmän lohta.

Valmis keitto sai mieheltä arvolauseen "hyvää, mutta ei kovin ruokaisaa". Ja tottahan se on – tämä on selvästi alkuruokaresepti, joten kannattaa tarjota keiton kyytipoikana pari siivua leipää tai sitten syödä vähän tuhdimpi päivällinen.


Lohi-katkarapukookoskeitto  

4 annosta

500 g lohta
200 g katkarapuja
5 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
1 sipuli
1 iso tomaatti
1 vihreä paprika
1 valkosipulinkynsi 
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria
1 rkl punaista currytahnaa
1 rkl soijakastiketta
tuore korianterinippu
1 limetti

Kuutioi kala ja pilko vihannekset.

Kuumenna kattilassa ensin kala, vihannekset, mausteet, kookosmaito ja 2,5 dl vettä. Lisää vettä, kun tarvitsee. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes lohi on kypsää. Lisää katkaravut ja kiehauta. Älä keitä pitempään, etteivät ne sitkisty. Katkaravut voi hyvin jättää poiskin.

Purista vähän limettimehua valmiiseen ruokaan. Koristele ja mausta tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti