maanantai 28. marraskuuta 2011

Mitä-kaapista-löytyy-keitto

Kuukausi ja ruokakassa lopuillaan. Onneksi kaapista ja varsinkin pakastimesta löytyy vähän kaikkea, etenkin lihaa, broileria ja kalaa läjittäin. Kaupasta tarvitsi tällä kertaa ostaa vain porkkanoita ja sulatejuustoa, kaikki muu löytyi omasta takaa. Muutenkaan tämä ei ole mikään kovin kallis ruoka.

Muokkasin kitisen Mau!kasta kanakeittoa kaapin sisällön ja aviomiehen kasvispreferenssien mukaan. Alkuperäistäkin reseptiä on tullut joskus kokeiltua, ja minun mielestäni se on oikein herkullista, mutta valitettavasti maissi aiheuttaa miehessäni vahvan torjuntareaktion. Niinpä vaihdoin maissin pakasteparsakaaliin ja lisäsin purkillisen herkkusieniä, jotta keittoa tulisi riittävästi kahdelle päivälle – pakastimessamme oli nimittäin broileria vain surkeissa 300 gramman pakkauksissa. Annoksesta tulikin oikein reilu, ja ruoka oli täyttävää.

Nuudelit imevät helposti nestettä niin paljon, että jos tätä tarjoaa vielä seuraavanakin päivänä, saattaa joutua lisäämään vettä.



4-6 annosta

Reilu 1 l vettä
Kanaliemikuutio tai fondia sopivasti
300 g maustamattomia tai hunajamarinoituja broilerin suikaleita
3 porkkanaa karkeana raasteena
2 rkl vehnäjauhoa
100 g maustamatonta sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 pussi (300 g) pakasteparsakaalia
2 levyä nuudeleita
1 iso tlk herkkusieniviipaleita
currya, paprikajauhetta, mustapippuria

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio tai fondi, broilerisuikaleet ja porkkanaraaste. Anna kiehua n. 10 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Lisää kattilaan sulatejuusto, jäinen parsakaali ja vehnäjauhosuurus. Anna kiehua uudelleen ja sekoita niin, että sulatejuusto sulaa.

Paloittele nuudelilevyjä hieman, ja lisää palat keittoon. Keitä niin kauan, että nuudelit ovat kypsiä. Mausta currylla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti