torstai 8. syyskuuta 2011

Mansikka-mangojuustokakku

Tämä kaksikerroksinen juustokakku on iloisen värinen ja makuinen. Vielä hauskemman kontrastin saat, jos laitat (kuvasta poiketen) mansikkatäytteen pohjalle, mangotäytteen päälle ja koko komeuden päälle mansikat.


Valmistustavaltaan kakku on niin perusjuustokakku kuin olla ja voi ilman mitään ihmeellisiä kommervenkkejä.

Hyytelösokeri Multilla tuli aika samea ja vähän epätasainen kiille, joten seuraavalla kerralla saatan tehdä kiilteen ihan vain liivatteesta, vaikka liivatteen välttelijä olenkin.

Pohja:
150 g suklaamurukeksejä
50 g voita

Mansikkatäyte:
4 liivatelehteä
3 rkl limettimehua
2 dl vispikermaa
250 g tuoreita mansikoita (myös pakastetut käyvät)
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Mangotäyte:
4 liivatelehteä
3 rkl limettimehua
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl mangososetta (ei vauvanruoka, vaan esim. tätä – löytyy kaupasta hedelmäsäilykehyllystä)

Koristeluun tuoreita mansikoita viipaleina
3/4 dl hyytelösokeri Multia ja 1 1/2 dl vettä

Murskaa keksit ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (25-28 cm) pohjalle.

Molemmat täytteet valmistetaan aika lailla samoin työvaihein. Tee ensin toinen täyte ja kaada se vuokaan. Anna hyytyä noin tunnin verran jääkaapissa ennen toisen kerroksen lisäämistä. Vuoan reuna kannattaa vuorata leivinpaperisuikaleella, niin kakku ei tartu vuokaan.

Täytteitä varten liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto sekaan.

Mansikkatäytettä varten soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita soseen joukkoon sokeri (sokeri sulaa eikä jää täytteeseen kiteinä). Sulata liivatteet kuumaan limettimehuun. Sekoita mansikkasose kerma-tuorejuustovaahtoon. Sekoita liivateneste täytteeseen ohuena nauhana.

Mangotäytettä varten sulata liivatteet kuumaan limettimehuun. Sekoita tomusokeri ja mangosose kerma-tuorejuustovaahtoon. Sekoita liivateneste täytteeseen ohuena nauhana.

Anna päällimmäisen täytteen hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen koristelua.  Viipaloi mansikat ja asettele ne kauniisti kakun päälle. Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kiehuta, kunnes liemi kirkastuu (ei kirkastu kovin paljon, näköjään). Lusikoi kiille mansikoiden päälle.

Anna kakun hyytyä vielä useita tunteja jääkaapissa. Voit koristella sen myös juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Ompa ihanan näköinen! Ja nuo värit sopii yhteen ihanasti :) Hyvä vinkki tuo että laittaakin toisinpäin nuo värit. Laitoin tän ohjeen itselleni ylös, teen joskus takuulla kun vaan saan mansikoita jostakin :)

    VastaaPoista