perjantai 28. tammikuuta 2011

Helppoa viikonloppuruokaa: naudan sisäfilettä, munakoisoa, sipulia ja herkkusieniä

Kai tätäkin voi ruokaohjeeksi kutsua: naudan sisäfilettä kasvislisukkeella. Ihan superoriginellia. Halusin kokeilla välillä vähän erilaista naudan sisäfileen valmistustapaa, kun perinteinen pihvi kastikkeella on jo niin nähty (ei tosin blogissa). Koska meillä rakastetaan munakoisoa, niin se oli ensimmäisenä mieleen tuleva kasvislisukkeen valmistusaine. Kokeilin lihan ja kasvisten maustamiseen kaukasialaiselta maustekauppiaalta Jaroslavlissa hankittua mausteseosta, mutta lopputulos oli vähän pliisu, koska ilmeisesti mauste oli väljähtänyt muovipussissaan yllättävän nopeasti, vaikka sen ostamisesta oli kulunut vain parisen kuukautta. Seuraavana päivänä maustoin lihan ihan vain suolalla ja pippurilla ja kasvikset vähän eksoottisemmin ja lopputulos oli paljon parempi. 

No, joka tapauksessa tämä ruokakokeilu menee lokeroon "ihan kivaa vaihtelua, mutta ei mikään tajunnanräjäyttävä elämys".

Lihan ja kasvisten lisukkeena oli kaupan valmiita valkosipulimaustettuja lohkoperunoita. Lohkoperuna - tuo syntisen hyvä valmisruoka, sivumennen sanoen niitä syö vaikka sellaisenaan. Kuva on oikeastaan aika turha, koska sen perusteella ruoka näyttää koostuvan lähinnä jostain ruskeasta, tomaattikukasta ja jostain keltaisesta taustalla.

Naudan sisäfilettä munakoison, sipulin ja herkkusienten kanssa
Kahdelle

N. 300 g naudan sisäfilettä
voita lihan paistamiseen
puolikas munakoiso
1 sipuli
n. 200 g herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä kasvisten paistamiseen
pari tl korianterijauhetta, lusikan kärjellinen chilijauhetta
suolaa, mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. 

Leikkaa sisäfile isoiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Kuutioi munakoiso, silppua sipuli, viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvikset pannulle. Mausta korianterilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Paista kasviksia keskilämmöllä kymmenisen minuuttia eli kunnes ne ovat mukavan pehmeitä. Munakoiso imee rasvaa kuin sieni, mutta älä lisää öljyä, koska muuten lisukkeesta tulee liian öljyinen!

Kun kasvikset ovat paistuneet jonkin aikaa, sulata voi toisessa paistinpannussa ja kuumenna se tarpeeksi kuumaksi lihan paistamiseen. Paista lihasuikaleita enintään pari minuuttia, jos haluat että ne jäävät sisältä hieman punertaviksi. Kannattaa käyttää ajastinta.

Kun liha ja kasvikset ovat valmiita, sekoita ne. Voit paistaa lihan myös pihveinä ja tarjota kasvikset erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti