tiistai 21. syyskuuta 2010

Chili-pistaasibrowniet

Olen tehnyt joskus aikaisemmin chilillä ja pistaasipähkinöillä höystettyjä brownieita, mutta onnistuin hukkaamaan reseptin, joten jouduin säveltämään. Lähtökohtana toimi Fazerin Kolmen suklaan browniet (ohje löytyy täältä).

Syö pala, toinenkin, ja kuolet nuorempana, mutta onnellisena. Täydellinen tummapaahtoisen kahvin seuralainen.

200 g voita
200 g tummaa suklaa
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
65 g valkosuklaata
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (reilu 100 g), mieluiten suolattomia
1 tai 2 punaista thaichiliä (mieluiten tuoretta, mutta kuivattukin käy)

Sulata tumma suklaa ja voi mikrossa matalalla teholla lyhyissä pätkissä (tai vesihauteessa). Jätä jäähtymään.

Kuori pistaasipähkinät ja mittaa ne. Leikkaa ne veitsellä karkeaksi rouheeksi. Rouhi valkosuklaa reiluiksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna se ihan hienoksi.

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon suklaa-voisula. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Heitä sekaan vielä valkosuklaa, pistaasirouhe ja chili. Sekoita mahdollisimman vähän.

Vuoraa uuninkestävä suorakaiteen tai neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia (uunista riippuen 30-40 minuuttia). "Kakku" on uunista otettaessa aika pehmeän oloinen, mutta se kiinteytyy jäähtyessään.

Anna leivoksen jäähtyä täysin. Leikkaa se sitten suorakaiteiksi tai kolmioiksi.

Brownie on tylyä tavaraa, joten kovin isoa palaa ei jaksa kerralla syödä. Yhdellä chilillä tulisuus jäi erittäin hennoksi, joten jos haluat vähän selvemmin erottuvaa chilisyyttä, lisää toinen.

2 kommenttia:

  1. Oi että, ihana idea! Voin kuvitella että pikkuinen chilipotku tekee noista täydellisiä syysleivonnaisia, jotka lämmittävät mielen lisäksi myös hitusen elimistöä. Pitää pistää testiin :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi kerralla vain vähän, tietysti riittää useammaksi kerraksi. Suklaahan on terveellistä, jos sitä ottaa sopivina annoksina.
    Pitää joskus kokeilla ja tuo chili on pikantti lisä.

    VastaaPoista