keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Jauheliha-linssikeitto

Tein nyt sitten arkiruokaversion retkellä testatusta Ylämäkikeitosta. Toimii.


4 annosta

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 purjon valkoiset osat suikaloituna
3 dl punaisia linssejä (muutkin linssit käyvät, mutta keittoaika on pitempi)
1,5 l vettä
3 rkl kanafondia
3 rkl ketsuppia
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl korianterijauhetta
1 tl paprikaa
mustapippuria myllystä
pari rkl kasviöljyä

Kuumennä öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se.

Kaada vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää linssit, purjo, fondi, ketsuppi, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua pienellä lämmöllä n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti