lauantai 18. syyskuuta 2010

Rikkaat ritarit


Tämä ruoka ei kaivanne esittelyjä. Voissa paistettu vehnäpulla hillon ja kermavaahdon kanssa on syntisen hyvää.

Ohje on neljälle

8 paksuhkoa viipaletta ranskanleipää (saa olla kuivahtanutta)
tilkka maitoa
reilu nokare suolaista voita
hilloa (esim. lettuhilloa)
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 tl sokeria

Kostuta leipäviipaleet nopeasti maidossa. Jos leipä on tuoreehkoa, se imaisee maidon hetkessä, joten varo kostuttamasta liikaa.

Sulata voita pannussa ja kuumenna. Paista leivät keskilämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta leivät lautasille ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla.

Tarjoile ritarit hillon ja kermavaahdon kanssa.

1 kommentti:

  1. Täälläkin on valmistettu sekä köyhiä että vähän rikkaampia ritareita. Klassinen jälkkäri.
    Pitääkin keksiä jotain versiota taas.

    VastaaPoista