lauantai 11. syyskuuta 2010

Sieni-sipulimunakas ja kolmen marjan smoothie

Tykkään tehdä aamiaisia. Yleensä tällaiseen "parempaan" aamiaiseen kuuluu munakas, smoothie, pieni voileipä, hedelmä (verigreippi on erityinen suosikkini) ja haudutettu tee. 

Sieni-sipulimunakas
Kahdelle

3 munaa
1 pieni sipuli
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
kuumaa vettä
öljyä
suolaa, pippuria, meiramia

Pane kuivatut sienet kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä niin, että sienet juuri ja juuri peittyvät. Kuivatut suppilovahverot ennallistuvat hetkessä, joten liotusajaksi riittää n. 5 minuuttia. Viipaloi sipuli.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja hyppysellisellä meiramia. Sekoita joukkoon liotetut sienet ja maun mukaan osa sienten liotusvedestä.

Kuumenna öljyä paistinpannussa. Kuullota sipuliviipaleita hetki. Kaada munakasmassa pannulle ja anna sen hyytyä hiljalleen miedolla lämmöllä. Käännä munakas, kun pinta on hyytynyt ja paista vielä hetki. 


Kolmen marjan smoothie
Kahdelle

3 dl maustamatonta jugurttia
jäisiä mustikoita, mustaherukoita ja vadelmia pari kourallista kutakin
juoksevaa hunajaa
tilkka vettä tai maitoa

Kaada ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää halutessasi hunajaa makeutukseksi ja vettä tai maitoa ohentamaan juomaa. Pidän marjaisesta smoothiesta, joten minun juomassani on yleensä lähes yhtä paljon marjoja kuin jugurttia. Jos marjat ovat pieniä, kuten tässä ohjeessa, niin useimmat sauvasekoittimetkin jaksavat soseuttaa ne jäisinä.

Tarjoile korkeasta lasista.

2 kommenttia:

  1. Arvaapas, tätä tein tänään äipälle ja mulle lounaaksi. Smoothiesta uupui vain se kolmas marja ;)

    Oli oikein namikas vaihtoehto pelkälle plainille paistetulle munalle. Harmi vaan, että suppilovahveroita ei kuulemma tänä vuonna pahemmin ole. Pitäisi nimittäin päästä varastoja täydentämään, jos tällainen herkuttelu tulee sunnuntain tavaksi!

    VastaaPoista
  2. Multa voi saada kuivattuja suppiloita, kun niitä sattuu olemaan aika paljon viime vuodelta.

    VastaaPoista