lauantai 25. syyskuuta 2010

Pistaasi-valkosuklaa-jogurttijäätelö

"Oli pakko" keksiä jäätelöohje, kun brownieista jäi tähteeksi pistaasipähkinöitä ja valkosuklaata. Valkosuklaan vastapainoksi halusin raikkautta, joten jogurtti tuntui luontevalta ainesosalta. Olen lukenut, että jogurttijäätelöä ei voi säilyttää pitkään, koska se kiteytyy, mutta eipä tämä olisi muutenkaan kauan pakastimessa vanhentunut...


250 g maustamatonta jogurttia
1 prk valmista vaniljakastiketta 
65 g valkosuklaata
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattomia)
1 rkl sokeria

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne.

Mittaa jogurtti, vaniljakastike ja sokeri kulhoon. Sekoita valkosuklaa joukkoon. Osa valkosuklaasta jähmettyi, kun lisäsin sen nesteeseen, mutta sattumat eivät jäätelössä haitanneet. Sekoita joukkoon vielä pistaasipähkinät.

Jos käytät jäätelökonetta, käsittele massaa koneen ohjeen mukaan.

Jos et omista jäätelökonetta, toimi näin:
1. Käytä mahdollisimman "kiinteää" jogurttia, esim. Bulgarian ruokajogurttia ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
2. Sekoita jogurtti, valkosuklaasula, sokeri ja pähkinärouhe.
3. Vaahdota vaniljakastike, ja yhdistä vaahto jogurttiseokseen.
4. Pakasta, kunnes seos on jäähileistä. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Pakasta uudelleen ja sekoita toisen kerran noin tunnin kuluttua. Anna jäätyä.

EDIT: Suolattomia pistaasipähkinän sydämiä saa ainakin Punnitse&Säästä -kaupoista.

2 kommenttia:

  1. oih, tätä on pakko kokeilla, kun näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Voi itku. Tulin nälkäisenä vastavierailulle ja nyt lähden jääkaapille. Ihania ohjeita!

    VastaaPoista