lauantai 25. syyskuuta 2010

Feta-tomaattimunakas ja mangolassi

Jälleen eräs lauantaiaamu ja herkullinen aamiainen.

Annokset ovat kahdelle.

Munakas

4 munaa
suolaa, pippuria, ripaus timjamia
1 iso tai 2 pientä tomaattia pilkottuna
n. 50 g feta- tai salaattijuustoa pieninä kuutioina
öljyä paistamiseen

Riko munat kulhoon. Lisää mausteet. Riko rakenne ja lisää tilkka vettä, jos haluat pehmeämpää munakasta.

Paista munakas pannulla molemmilta puolilta. Kun munakas on valmis, levitä puolen munakkaan päälle tomaatti ja fetajuusto. Käännä toinen puolikas täytteen päälle ja leikkaa kahtia. 

Mangolassi

3 dl maustamatonta jogurttia
puoli purkkia säilykemangoa
loraus mangojen lientä
jäitä

Mittaa jogurtti kulhoon, lisää mangot ja sokerilientä. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa lisää sokerilientä, jos haluat makeampaa lassia. Kaada laseihin ja lisää reilusti jääpaloja. Juo pillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti