lauantai 18. syyskuuta 2010

Ameriikan ihmeitä: suklaamurupikkuleipiä valmistaikinasta

Teimme hiljattain ruokaekskursion Tampereen Stockmannille. Mukaan tarttui pussillinen Betty Crocker -merkkistä pikkuleipätaikinaa. 

Pikkuleipien tekeminen on nopeaa ja vaivatonta. Pussin sisältöön sekoitetaan 1 kananmuna ja 1/2 dl ruokaöljyä (rypsiöljyä) sekä pari ruokalusikallista vettä. Valmiista taikinasta pudotellaan kukkurallisen teelusikallisen kokoisia mönttejä leivinpaperille ja paistetaan 175 asteessa (10-15 min uunista ja pikkuleipien koosta riippuen) kunnes keksit ovat kiinteitä reunoilta ja vähän pehmeitä keskeltä.

Testiyleisöksi pääsi jälleen roolipelipoppoo. Tuote sai poikien hyväksynnän, tosin mies kommentoi ensimmäisen paistoerän "rapeutta". Tämä olikin ihan aiheellinen kommentti, sillä tämänkaltaiset pikkuleivät ovat parhaimmillaan vähän pehmeinä. Paistoin ensimmäistä erää vähän liian pitkään, sillä pussin ohjeessa mainittuja paistoaikoja joutui arvailemaan (ohjeessa puhuttiin "pikkuleipäpellistä", cookie sheet, joka ei ole yksi yhteen suomalaisen leivinpaperilla peitetyn uunipellin kanssa). Koska en ole juuri pikkuleipiä paistanut, niin sopivaa pehmeyttä oli vaikea arvioida. Sopiva paistoaika keskikokoisille pikkuleiville näytti olevan 10-12 minuuttia.

En ole aikaisemmin testannut tällaisia valmistaikinoita, mutta tämä ylitti odotukseni: maku ei ollut mielestäni teollinen ja suklaapaloja oli reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti