maanantai 6. syyskuuta 2010

Tomaattien kalttaaminen

Kuvittelin, että kaikki tietävät, mitä tomaattien kalttaaminen tarkoittaa ja miten se tapahtuu, mutta ainakaan siskoni ei tiennyt. Opetuskuvasarjalle lienee siis kysyntää.

1. Leikkaa tomaatteihin ristiviilto. Joskus kuori on tiukassa ja viilto helpottaa irtoamista.

2. Kuumenna vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, pudota tomaatit veteen ja anna niiden olla siellä pari minuuttia (ei ole niin justiinsa).

3. Kaada kuuma vesi pois. Kaada tilalle kylmää vettä. Kuorten pitäisi alkaa irrota viimeistään tässä vaiheessa.

4. Vedä kuoret irti sormin.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta! En ollut ennen guacamolen tekoa kuullutkaan kalttauksesta..

    VastaaPoista