Maustoin maitosuklaan appelsiininkukkavedellä, josta chantilly sai hienostuneen kukkaisen (no yllätys, yllätys) makuvivahteen. Minä tykkäsin, mutta mieheen tämä(kään) ei oikein uponnut, vaan hänen mielestään aromi muistutti partavettä ja poltti suuta – ehkä hänellä on jokin yliherkkyys ko. aineelle. Seuraavaksi taidan kokeilla suklaan mausteena vaniljaa, koska sen ei pitäisi olla kenenkään mielestä liian hyökkäävän makuista.
Jos haluat ihan puhdasta suklaamoussea, jätä vain mausteet pois ja "laimenna" suklaata pelkällä vedellä – onnistuu se nimittäin niinkin.
Se on oikeastaan vain hifimpää suklaamoussea.
Maitosuklaa-appelsiininkukkachantilly kahdelle
80 g maitosuklaata (Fazerin sinistä) + vähän koristelastuiksi
50 g (1/2 dl) appelsiininkukkavedellä maustettua vettä (sekoita 1 dl:aan vettä 3 tl appelsiininkukkavettä ja mittaa sitten)
Tarvitset sähkövatkaimen, pyöreäpohjaisen metallikulhon, ison kattilan kuumavesihaudetta varten ja jäitä tai kylmäkalleja kylmävesihaudetta varten. Laske tiskialtaaseen kylmää vettä ja pane sinne jäitä/jäädytettyjä kylmäkalleja
Sulata suklaa metallikulhossa kiehuvan veden päällä (varo, ettei kulhoon mene vettä) ja sekoita vispilällä sulavaan suklaaseen maustettu vesi. Kun seos on nestemäistä, nosta kulho kuumavesihauteesta. Pane kulho kylmävesikylpyyn ja ala vispata seosta heti sähkövatkaimella. Vatkaa, kunnes suklaaseos muistuttaa löysähköä kermavaahtoa.
Jos käy niin hullusti, että chantillysta tulee rakeista, ei hätää: nosta kulho pois kylmävesihauteesta ja sulata suklaaseos uudelleen kuumavesihauteessa, minkä jälkeen toista kylmä kylpy ja vatkaus.
Anna chantillyn asettua kylmässä ennen tarjoilua. Vuole kuorimaveitsellä suklaasta pieniä lastuja koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti