tiistai 24. toukokuuta 2011

Lammasta nepalilaisittain ja kurkkuraitaa

Kävimme taannoin ystäväni kanssa ravintola Satkarissa, mistä inspiroituneena sävelsin tällaisen nepalilaisehkon lammasreseptin. Autenttisuudesta en tiedä, mutta hyvää siitä tuli. Eikä ollut vaikea tehdä.

Tarjoa lisukkeena basmatiriisiä ja/tai naanleipää.



Mausteista lammasta nepalilaisittain 
4:lle

400 g lampaan tai karitsan keittolihaa/patalihaa (esim. valmiiksi kuutioitua patakaritsaa tai lapaa)
n. 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä (sellainen reiluhko pala)
3 valkosipulinkynttä
1-2 tulisehkoa chiliä (esim. thaichiliä)
1-2 rkl korianterijauhetta
2 tl jauhettua juustokuminaa
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tölkki tomaattimurskaa
ruokaöljyä paistamiseen

Kuutioi lampaanliha.

Leikkaa inkivääri ohuiksi tikuiksi, hienonna chili ja leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita nämä ainekset yhteen kulhoon.


Sekoita toisessa kupissa korianterijauhe, juustokumina, suola ja mustapippuri. 


Kuumenna pannussa kunnon tilkka ruokaöljyä. Kuullota siinä hetken aikaa inkivääriä, chiliä ja valkosipulia. Älä anna ruskistua! Lisää kuivat mausteet ja kuullota vielä hetken aikaa.

Lisää pannulle lihakuutiot ja kääntele niitä niin, että ne peittyvät kauttaaltaan mausteisiin. Paista (ruskista) niitä muutama minuutti.

Kaada tomaattimurska pannulle. Huuhtele tomaattimurskatölkki pienellä vesitilkalla ja kaada sekin pannulle. Hauduta pienellä lämmöllä n. tunti tai kunnes lampaanliha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.

Voit halutessasi koristella ruoan tuoreella korianterilla ja ohuilla inkivääritikuilla.


Kurkkuraita

300 g turkkilaista jogurttia tai muuta vastaavaa ruokajogurttia
puolikas kurkku raastettuna ja ylimääräinen vesi pois puristeltuna
hyppysellinen kuivattua minttua
suolaa, mustapippuria, (pieni tiraus sitruunamehua)

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa. Kurkkuraita sopii erilaisten tulisten/mausteisten liharuokien kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti