torstai 20. tammikuuta 2011

Mun mysli

Törmäsin Kemikaalicocktail-blogissa herkkumyslin reseptiin ja päätin kokeilla oman myslin valmistamista. Helppoa ja hyvää. Itsetehtyä mysliä voi muunnella omien mieltymysten ja ruokavalion mukaan.


Pellilliseen mysliä tarvitset
paahdettavaksi:
10 dl kaurahiutaleita
1 dl kasviöljyä
3 rkl hunajaa
maun mukaan esim. pähkinöitä (mitä tahansa), auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä tai rouhetta n. 1 dl kutakin

paahdetun myslin joukkoon lisättäväksi:
kuivattuja marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi rusinoita, kuivattua ananasta, omenaa, karpaloita, mustikoita, papaijaa jne; muroja, esim. riisi-, maissi- tai tattarimuroja.

Kuumenna öljy ja hunaja pannulla. Älä kuumenna höyryäväksi; riittää, että hunaja sulaa öljyn joukkoon, jos se on kiteistä. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon paahdettavaksi tulevat aineet niin, että ne ovat kauttaaltaan öljy-hunajaseoksen peitossa.

Levitä myslipohja leivinpaperoidulle pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes kaurahiutaleet ovat kullanruskeita.  Vahdi paahtamista ja sekoita ja kääntele välillä. Varo, ettei mysli kärähdä!

Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Omaan mysliini tuli rypsiöljyä, ihanan aromikasta kastanjahunajaa (Moskovasta), kaurahiutaleita, seesaminsiemeniä, valmiiksi paahdettuja hasselpähkinöitä (en paahtanut uudestaan), kuivattuja karpaloita, ananasta ja pehmeitä kuivattuja omenarenkaita paloiksi leikattuna. Syön myslini lähes aina maustamattoman jugurtin tai Bulgarian jugurtin kanssa, harvemmin maidon kanssa. Joskus lisään mysliin tuoreita hedelmäpaloja, esim. banaania. Minulle mysli on leimallisesti aamupalaruoka, mutta eihän mikään estä syömästä sitä väli- tai iltapalana.

1 kommentti:

  1. Itsetehty mysli onkin jotain ihan muuta kuin kaupan valmiit.. Itsekin tein viime kesänä, voiskin taas pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista