sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Karpalo-kinuskikakkua ja suklaaperhosia



Tein karpalo-kinuskikakun tällä ohjeella. Karpaloita oli nelisen desiä, ja niitä tuli täytteeseen vieri viereen. Karpalot ovat hurjan kirpeitä, joten vähempikin voisi riittää, mutta minä kyllä pidän niistä ja mielestäni ne leikkaavat kakun makeutta hyvin. Kermapursotuksiin käytin elintarvikevärillä värjättyä Flora vispiä. Tähän saattoi mennä vähän enemmän kermaa kuin viimeksi – vaahdotin kaksi purkillista Floraa, ja kermaa jäi vähän yli.



Kakun erikoisuus oli suklaaperhoset, joita tein ensimmäistä kertaa onnistuneesti. Tällä kertaa minulla oli aikaa sählätä niiden kanssa. Ensimmäinen satsi menikin vähän plörinäksi, koska käytin liian hyvää suklaata enkä temperoinut sitä – tuloksena oli laikukkaita perhosia. Ei hyvä. Koska minulla oli kuitenkin suklaata jäljellä, päätin kokeilla temperointia. Sulatin suklaan varovasti mikrossa ja annoin sen kuumentua vähän. Mittasin lämpötilan digitaalisella mittarilla ja kuumensin 46 asteeseen. Kaadoin suklaasulan muoviselle alustalle ja sekoitin sitä lastalla niin, että lämpötila laski 27 asteeseen. Tämän jälkeen kaavin suklaan puhtaaseen kuppiin ja kuumensin sitä mikrossa taas 30 asteeseen. Lusikoin suklaan muovipussiin, leikkasin kulmaan reiän ja spritsasin perhoset leivinpaperille. Onnistuihan se noinkin, mutta kirjoitustylla on kyllä seuraava kakkutarvikehankinta. 25 g suklaata riitti mainiosti kolmeen perhoseen.


Kinuskikissalta löytyy hyvät ohjeet suklaaperhosten spritsaamiseen ja paljon mallikuvia (klik). Kissa käyttää Brunbergin suklaata, joka on sen verran "huonolaatuista", että sitä ei tarvitse temperoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti