maanantai 25. lokakuuta 2010

Kultainen linssikeitto



Tämä mukavan pehmeänmakuinen ja syksyinen keitto löytyi mökkireissulla vanhasta Valitut palat- lehdestä. Sopii erityisen hyvin alkupalaksi, koska annos on aika pieni (neljälle).

25 g voita
iso sipuli hienonnettuna
450 g palsternakkoja kuutioituna
350 g porkkanoita kuutioituna
1 1/2 dl kuivaa sherryä, vermuttia tai valkoviiniä
1 dl punaisia linssejä
1,2 litraa kasvislientä
suolaa ja mustapippuria

Päälle
2 tl piparjuurta raastettuna
1 dl ranskankermaa
ruohosipulisilppua

Sulata  ja kuumenna voi teräskattilassa. Lisää sipulisilppu ja hauduta pehmeäksi. Lisää palsternakka- ja porkkanakuutiot. Lisää alkoholi. Sekoita. Peitä kattila kannella ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30 min tai kunnes kasvikset ovat puolipehmeitä.

Lisää kasvisliemi ja linssit. Kiehauta, alenna levyn lämpöä ja kypsennä edelleen 15–20 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita piparjuuriraaste ranskankermaan ja tarjoa se erikseen. Koristele keitto ruohosipulilla.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä keitolta. Kokeilenpa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista