sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Toscanalainen papu-kasviskeitto



Tämä on helppo ja nopea (valmistusaika reilu puoli tuntia), mutta ruokaisa kasviskeitto. Yksinkertainen annos sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi neljälle. Jos haluat enemmän mahantäytettä, lisää papujen ja kasvisten määrää luovasti – kaksinkertainen annos on jo todella reilu.

Alkuperäisessä ohjeessa (peräisin Italian makuja -kirjasta) käytetään valkoisia papuja, mutta minusta kikherneet sopivat tähän erinomaisesti. Käytä niitä papuja, joista pidät eniten, tai jos teet isomman annoksen, käytä vaikka kahdenlaisia papuja.

1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sellerinvarsi
1 iso porkkana
25 g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 tölkki valkoisia papuja tai kikherneitä
1 tölkki tomaattimurskaa
9 dl kasvislientä
1 tl kuivattua oreganoa
2 rkl pestoa (+ vähän koristeluun)
2 pientä kesäkurpitsaa
suolaa ja mustapippuria
1 purkki smetanaa tai ranskankermaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko sellerinvarsi. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sulata voi ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä.

Sekoita joukkoon pavut, tomaatit ja kasvisliemi. Lisää oregano ja pesto ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kuutioi kesäkurpitsat ja lisää ne keittoon. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa tuntuu kypsältä.

Tarjoile keitto smetana-/ranskankermasilmän ja peston kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nam. Tuli tosi hyvää keittoa, tätä tehdään varmasti toistekin :)

    VastaaPoista