sunnuntai 8. elokuuta 2010

Uusi, parannettu mangojuustokakku

Tavoitteena oli täydellistää tätä reseptiä, ja tuloksena oli aika lailla jotain ihan muuta kuin alkuperäinen ohje. Koska mielestäni mansikat olivat vähän irrelevantteja kakun kannalta, vaihdoin ne vadelmiin, koska kaikkihan tietävät, että mango-vadelma-yhdistelmä on pettämätön. Tällä kertaa oli pakko käyttää kiillettä, koska muuten vadelmat olisi ollut hankala saada pysymään kakun päällä (ja päätin antaa kiilteelle mahdollisuuden). Vähensin myös liivatteen määrää, koska tuon kokoiseen kakkuun 5 lehteä tuntuu ylimitoitetulta ja liika liivate vain syö makua.




Mango-vadelma-juustotorttu

Pohja
150 g suklaapikkuleipiä (Rainbow)
50 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tölkki säilykemangoja (n. 250 g mangoa)
4 rkl sokeria

Päälle
300 g vadelmia
1 dl vettä ja 1 dl hyytelösokeri multia

Murskaa suklaakeksit veitsellä. Sekoita keksimurskeen joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimassa vuokaan.

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Soseuta mangot sauvasekoittimella. Lisää mangososeeseen tuorejuusto ja sokeri ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Nostele kermavaahto mango-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen. Sulata liivate mehuun ja anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä 4 tuntia.

Kun täyte on hyytynyt, asettele vadelmat kakun päälle. Mittaa vesi ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada vadelmien päälle. Jos haluat stydimpää kiillettä (tällä minun mitoituksellani tuli aika vetelää sellaista), rukkaa hyytelösokerin määrää. Jos haluat paksumman kiillekerroksen, josta vadelmat eivät pistä esiin, kaksinkertaista määrät.

Anna kiillekerroksen asettua yön yli. Irrottele kakku vuoan reunoista ohuella veitsellä ja irroita vuoka.

Hyvää on, ja nyt maistuu mangokin. Pidän täyteohjeesta niin paljon, että tulen varmaan soveltamaan sitä erilaisiin kakkuihin. Tuli mieleen, että  vieläkin mangoisempaa kakkua saisi vuoraamalla irtopohjavuoan reunat mangosiivuilla, mikä myös näyttäisi kivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti