sunnuntai 8. elokuuta 2010

Täytettyjä paprikoita

Todella helppoa ja nopeaa kesäkasvisruokaa.



Feta-polentatäytteiset paprikat
Paras keittokirja nro 10

Kahdelle

2 isoa paprikaa
3 dl kasvislientä
2 rkl ruokakermaa
1 dl pikapolentaa
100 g fetajuustoa (tai salaattijuustokuutioita)
pätkä purjoa
mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kiehauta kasvisliemi ja kerma. Lisää joukkoon polenta ja sekoita huolellisesti, ettei se paakkuunnu. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä n. 5 minuuttia) matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen.

Kun polenta on kypsää, ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kuutioitu feta ja silputtu purjosipuli. Rouhaise joukkoon mustapippuria. Halkaise paprikat ja poista siemenet. (Alkuperäisessä ohjeessa paprikat kehotetaan käyttämään kiehuvassa vedessä. En tehnyt tällä kertaa niin, enkä huomannut mitään eroa.) Täytä paprikat ja pane ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 20 minuuttia. Täytettä tahtoo aina jäädä yli, mutta se on hyvää sellaisenaankin.

Jotkut fetat/salaattijuustot sulavat, kun ne sekoittaa polentaan, mutta tällä kertaa käyttämämme Rainbow-salaattijuustokuutiot pysyivät kokonaisina uunissakin. Melkein tykkään enemmän kokonaisista juustokuutioista kuin tasaisesta massasta.

Polenta on yllättävän täyttävää, joten kaksi paprikanpuolikasta riitti ihan hyvin lounaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti