tiistai 6. syyskuuta 2011

Broilerivuoka

Mau!kkaan ruokablogin ohjeesta mukailtu versio vähän eksoottisemmilla mausteilla. Mies tykästyi tähän heti, mikä on erittäin suuri suositus reseptille.

Kitinen totesi (valitteli?), että kerma jää uunissa liruksi, minkä ongelman olen ratkaissut suurustamalla. En vain kerta kaikkiaan usko siihen, että pelkkä kerma hyytyisi itsekseen uunissa.

Ras el hanout -mausteseosta, joka kuuluu pohjoisafrikkalaiseen keittiöön, saa joistakin eksoottisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista (ainakin Helsingistä – muiden kaupunkien valikoimasta en tiedä). Se sopii kanan kanssa aivan täydellisesti.

4 kpl (n. 500 g) broilerin rintafilettä
pari rkl ras el hanoutia (tai curryjauhetta ja paprikajauhetta; voit lisätä myös chiliä/cayennepippuria sekä kurkumaa)
2 maustekurkkua
1 sipuli
25 g voita
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
3 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
pari rkl vehnäjauhoa, jos haluat vähemmän löysää kastiketta
suolaa ja mustapippuria

Mausta broilerin rintafileet ras el hanoutilla (tai currylla, paprikajauheella ym.). Pyörittelin fileet mausteseoksessa, mikä johti melko mausteiseen, mutta tasapainoisen tulisehkoon lopputulokseen. Paista fileitä öljyssä niin, että pinta ruskistuu hieman. Fileitä ei tarvitse paistaa välttämättä kypsäksi asti, koska ne kyllä kypsyvät uunissa.

Pilko sipuli ja laita se voin kanssa mikron kestävään astiaan. Kypsennä puoliteholla 5 minuuttia.

Kuutioi maustekurkut.

Valuta herkkusienistä neste pois.

Paloittele kanafileet.

Pane em. ainekset uunivuokaan. Sekoita joukkoon suurukseksi pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Kaada päälle 3 dl kermaa ja mausta vielä ripauksella suolaa ja (musta- tai valko)pippuria.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Minä unohdin tällä kertaa laittaa jauhoja, joten kastikkeesta tuli ihan nestemäistä. Tarjoile riisin tai vihannesten kanssa. Itse söin annokseni tällä kertaa karpisti kukkakaalin eikun siis parsakaalin kanssa (näköjään onnistun sanomaan parsakaalia kukkakaaliksi myös kirjoittaessani – kysehän ei ole puutteellisesta lajintuntemuksesta, vaan jostain ihmeellisestä aivohäröstä).

5 kommenttia:

  1. Joo, mä lähinnä ihmettelin, että mitä ihmettä sen "hyytymisen" pitäis tarkoittaa :D Kyllähän kerma kuumennettaessa hieman sakeutuu, mutta ei se kyllä mihinkään varsinaisesti hyydy :P Toisaalta tykkäänkin, että vuokaruoissa saa olla runsaasti nestettä ja sakeat kastikkeet sitten erikseen. Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan tää on ihan loistava ruoka :D

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään, kun kastikkeessa on vähän enemmän viskositeettia, eli sen takia lisään mielelläni jauhoja. Jos saat jostain käsiisi ras el hanoutia, niin kannattaa testata sitä kanan maustamiseen – se sopii ihan täydellisesti pintamaustamiseen, jos paistaa kanaa esim. salaattiin.

    VastaaPoista
  3. Mä olen pahimman luokan mössöruokailija, joten mun reseptit usein saattaakin kaivata suurustamista tai muuta tuunaamista :D Mutta mä pidän tuon maustamisvinkin mielessäni! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä ruokaa teenkin tänään, taisit silloin kerran meillä valmistaa (?)

    P.S. Mielenkiintoisen väristä 'kukkakaalia', hihi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah joo, tää on tää mun kukkakaalivamma... :P Kukaan muu ei ole näköjään kehdannut huomauttaa.

      Poista