perjantai 9. syyskuuta 2011

Cloudy lemonade eli kotitekoinen limonadi


Tämä(kin) resepti tulee vähän jälkijunassa, sillä parhaimmillaan tämä raikas mutta ei liian makea juoma on helteisenä kesäpäivänä. Itsetehty limonadi on kuitenkin hyvää alkoholitonta tarjottavaa vuoden ympäri.

Limonadin "juurta" kannattaa tehdä isompi satsi kerrallaan ja pakastaa sitä sopivissa erissä. Meillä on tehty jopa 10-kertaisia annoksia, koska yhdestä annoksesta ei riitä kovin monelle (kirjan mukaan kahdelle).

Yksinkertaisen annoksen resepti on kirjasta Pirtelöt ja smoothiet.

Limonadin juuri:
1,5 dl vettä
6 rkl sokeria (0,9 dl sokeria)
1 tl raastettua sitruunankuorta
1,25 dl sitruunamehua (sekoitan yleensä tuoreista sitruunoista puristettua ja pullossa myytävää)

Tarjoiluun hiilihapotettua vettä ja jääpaloja.

Laita vesi, sokeri ja sitruunankuoriraaste pieneen kattilaan ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Anna kiehua 5 minuuttia koko ajan hämmentäen.

Nosta kattila tulelta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kaada kannuun, peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin kahdeksi tunniksi.

Ota juoma jääkaapista, kaada jäille ja täytä lasit hiilihapotetulla vedellä. Sekoitussuhde on 1 osa sitruunajuomaa 3-4 osaan hiilihapotettua vettä. Sekoita hyvin ja koristele sitruunaviipaleella.

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa raikkaalta! Toimisikohan tämä myös alkoholillisena drinksuna, jos laittaisi vaikka jotain sitruslikööriä tyyliin triple sec tuohon? :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin todennäköisesti toimisi, koska olen nähnyt (ja testannut) drinkkiohjeen, johon tulee ihan vain Cointreauta ja hiilihapotettua vettä. Tuskin se pieni lisäsitruksisuus ja sokeri siinä ainakaan haittaa.

    VastaaPoista
  3. Toimii, on noita tullut kokeiltuakin. Jos haluaa vähän lisää ytyä siihen, niin laittaa suhteessa enemmän limsanjuurta, lisää sitruunamehua maun mukaan ja siihen triple seciä (tai vaikka Cointreauta).

    VastaaPoista