perjantai 9. syyskuuta 2011

Jambalaya

Oho, kamerasta löytyi ruokakuvia, joita en edes muistanut ottaneeni! Ja vieläpä hyviä kuvia ja hyviä reseptejä.


Jambalaya on meillä kestosuosikki. Syntisen hyvää siitä tekee öljyssä paistettu salami. Toimii myös uudelleenlämmitettynä, eli tämä on hyvä arkiruoka.

Resepti on mieheni mukaelma Maukasta arkea -kirjasen ohjeesta. 

4 annosta

jotain tuoretta yrttiä (tällä kertaa timjamia, mutta kokeile myös tuoretta oreganoa tai basilikaa)
1 laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 maustemittaa valkopippuria
2 maustemittaa cayennepippuria
2 rkl voita
4 annosta pitkäjyväistä riisiä
2 dl kanalientä
200 g salamia
300 g broilerin suikaleita (tähän käy ihan hyvin myös valmiiksi marinoidut)
1 sipuli
1 vihreä paprika
2 sellerinvartta
1 prk tomaattimurskaa
(katkarapuja koristeeksi – en ole käyttänyt)

Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja kuullota puolet sipulista. Lisää riisi, laakerinlehti ja puolet kanaliemestä ja kiehauta. Jätä hautumaan 5-7 minuutiksi. Riisi saa olla vielä puolikypsää, kun pata otetaan levyltä.

Ruskista toisessa padassa salamipalat pienessä öljytilkassa. Nosta ne padasta ja ruskista jäljelle jääneessä rasvassa broileripalat. Nosta broileri padasta. Paloittele paprika ja halkaise ja viipaloi sellerit. Kuuullota padassa loppu sipuli, paprika, valkosipuli ja tuoreet yrtit.

Lisää loppu kanaliemi pataan 5 minuutin kuluttua. Lisää sitten salami, broileripalat, riisi ja tomaattimurska. Mausta valko- ja cayennepippurilla. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 35 minuuttia. (Ripottele kuoritut katkaravut pinnalle koristeeksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti