torstai 16. kesäkuuta 2011

Caesarin uunikuha

Kotona-blogista sattui silmään alun perin Hesarin julkaisema Caesarin uunilohi, jonka tein kuhasta, koska pakastimessa oli käyttöä odottavia kuhafileitä pilvin pimein.

Etsin jatkuvasti uusia maukkaita kalareseptejä, koska pelkkä paistettu kala alkaa nopeasti tympiä, ja täytyy sanoa, että tämä oli mukava löytö. Täytyy kokeilla joskus ihan alkuperäistä lohireseptiäkin.

Kuhafilettä oli vähän ohjetta enemmän (n. 800 g), joten lisäsin summan mutikassa hieman kaikkien ainesten määrää. Kaapista ei löytynyt hunaja-dijonia, joten sotkin teelusikallisen tavallista dijon-sinappia ja pienen turauksen juoksevaa hunajaa. Tähän kuhamäärään upposi helposti kokonainen purkillinen anjovisfileitä. Myöskään persiljaa minulla ei ollut, mutta se on kai enemmän koriste kuin mauste tässä tapauksessa.


4 annosta

600 g kalaa fileenä (lohta tai kuhaa)
1 1/2 dl hienoksi raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl hunajasinappia (dijon)
ripaus mustapippuria
n. puolikas tölkki anjovisfileitä
(persiljaa)

Laita kalafilee(t) uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita parmesaanista ja öljystä tahna. Mausta se sinapilla, raastetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, koska juusto ja anjovikset ovat tosi suolaisia!

Sivele tahna kalan pintaan. Asettele anjovisfileet päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. (Ripottele päälle persiljaa.)

Kun tämä nyt oli laiskaa arkiruokaa, niin söin kalan ihan valmiiden wokkivihannesten kanssa. Muusi tai paistetut kasvikset sopisivat hyvin lisukkeeksi.

2 kommenttia:

  1. Kuha sopi varmaankin myös erinomaisesti tähän ohjeeseen. Anjovis tuo mukavan lisän kalaan. Lohi on rasvaisempi ja maultaan hieman täyteläisempi kuin kuha. Kokeilen myös jossain vaiheessa kuhaa tällä ohjeella.

    VastaaPoista
  2. Oi nams! Kuulostaa ihan siltä että tätä on tehtävä :).

    VastaaPoista