lauantai 11. helmikuuta 2012

Paahtopaistisalaatti


Karu kuva, mutta tosi hyvää salaattia!

Tästä riittää 6-8:lle reilu salaattiannos leivän kanssa.

N. 300–400 g valmista paahtopaistia (kannattaa paistaa kypsäksi) ohuina viipaleina
1 kg kiinteitä perunoita
1 jäävuorisalaatti
1 ruukku rucolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku ruohosipulia
1 sitruuna
4 dl kermaviiliä
pieni pala valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Tee ensin kastike maustumaan. Sekoita kermaviili, vähän raastettua sitruunankuorta, raastettua valkosipulinkynttä (varovasti!), puolikas ruukku silputtua ruohosipulia ja vähän suolaa ja pippuria. Maistelemalla selviää, onko kutakin ainesosaa sopivasti.

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ne kylmässä vedessä, niin kuoret lähtevät helposti. Kuutioi perunat.

Leikkaa salaatti ja rucola. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita perunat, salaatit, tomaatit ja loput ruohosipulista. Pirskota päälle sitruunamehua ja lorota reiluhkosti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele paahtopaistiviipaleet salaatin päälle. Tarjoile kastike erikseen.

1 kommentti:

  1. Sinulle on haaste blogisivullani http://maustetaivas.blogspot.com/

    VastaaPoista