maanantai 4. huhtikuuta 2011

Mustikkajäätelö

Blinikestien jälkiruoaksi tein mustikkajäätelöä. Lisäsin keksinmuruja, koska halusin jäätelöön hieman enemmän tekstuuria. Itse asiassa keksit kyllä sulautuivat aika hyvin jäätelöön, mutta niistä tuli mukava paahteinen maku.

Mielestäni mustikkajäätelö on parhaan väristä jäätelöä maailmassa. Makukaan ei tietenkään ole yhtään hassumpi.5 dl mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa tai muuta vaahdotettavaa vaniljakastiketta
2 dl vispikermaa
2 kukkurallista teelusikallista vaniljasokeria
(8 kaurakeksiä pikkusormen kynnen kokoisiksi paloiksi pienittynä)

Pane mustikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia niin, että sokeri sulaa ja osa mustikoista hajoaa. Voit myös rikkoa mustikoita lisää kauhalla tmv. Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kuin jatkat jäätelön valmistamista.

Kaada kerma ja vaahdotettava vaniljakastike kulhoon. Vatkaa erittäin löysäksi vaahdoksi. Makeuta vaniljasokerilla. (Sekoita joukkoon keksinmurut.)

Jäätelökoneella tee näin:
Laita kone pyörimään ja kaada sinne mustikkamössö. Anna seoksen jäähtyä ja kiinteytyä hiukan. Kaada kermavaahto koneeseen ja anna koneen pyöriä, kunnes jäätelö on tarpeeksi kiinteää. Älä huolestu, vaikka koneen kulho tulisi aika täyteenkin: koska vaahto on jo valmiiksi ilmavaa, niin jäätelö ei sekoittaessa enää paisu. Arietella sekoitin lakkaa pyörimästä, kun jäätelö on tarpeeksi sakeaa, mutta pelkkä jäähdytys kannattaa jättää vielä joksikin aikaa päälle (n. 10 min) ja kaapia jäätelö vasta sitten pakastusastiaan.

Ilman jäätelökonetta:
Sekoita mustikat ja kermavaahtoseos. Pakasta seosta kunnes se on tahkean jäähileistä (pari tuntia). Surauta se tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Halutessasi voit sekoittaa jäätelön toiseenkin kertaan, kun se on saanut jäätyä jonkin aikaa ensimmäisen sekoittamisen jälkeen. Anna jäätyä – tähän menee useita tunteja pakastimesta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti