Porsasta marsalan ja katajanmarjojen kera
(4:lle; lähde: 500 Italian Recipes, Lorenz Books)
25 g kuivattuja herkkutatteja
4 pihviä porsaan ulkofileestä/paistista, n. 150-200 g per syöjä
2 tl balsamicoviinietikkaa
8 kokonaista valkosipulinkynttä
1 rkl voita
3 rkl marsalaviiniä
muutama rosmariinin oksa
10 katajanmarjaa murskattuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Pane kuivatut sienet kulhoon ja kaada niiden päälle kuumaa vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna liota 20 minuuttia. Siivilöi sienet ja säästä liotusvesi.
Nuiji pihvejä kevyesti. Sivele ne yhdellä teelusikallisella balsamicoa ja suolaa ja pippuroi. Pane valkosipulinkynnet kiehuvaan veteen ja keitä niitä 10 minuuttia. Kuori ne ja poista kannat.
Kuumenna voi pannussa. Ruskista lihaa n. minuutti kummaltakin puolelta. Lisää marsala, rosmariini, sienet, sieniliemi, valkosipulinkynnet, murskatut katajanmarjat ja loppu balsamico (1 tl).
Anna hautua 3 minuuttia, eli kunnes porsaanliha on kypsää. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile heti.
Oli nälkä, en jaksanut ottaa parempia kuvia.
Röstiperuna
Ota sopivasti perunoita (kiinteitä). Kuori ja raasta ne. Purista raasteesta vettä pois niin paljon kuin lähtee – minä käytin (järeää) salaattilinkoa tähän tarkoitukseen. Paista raaste voissa ja öljyssä kuumalla pannulla pyöreiksi lätyiksi. Vähennä lämpöä, kun molemmat puolet ovat saaneet väriä. Lättyjä pitää paistaa useita minuutteja kummaltakin puolelta, jotta peruna kypsyy. Voit kypsentää röstit loppuun uunissa (n. 150 astetta); ne voivat myös odottaa uunissa muiden ruokalajien valmistumista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti