sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Porsasta marsalan ja katajanmarjojen kera sekä röstiperunaa

Eräänä sunnuntaina kauan kauan sitten (lue: en ole jaksanut päivittää blogia pitkään aikaan) kokkasimme italialaista marsalapossua ja sveitsiläistä röstiperunaa. Marsalapossu on yksi parhaita asioita, joita porsaanlihasta voi tehdä. Italialaisen marsalaviinin (väkevä viini), balsamicon, kuivattujen herkkutattien, katajanmarjojen, valkosipulin ja rosmariinin maalaama metsäinen makumaisema on vastustamaton.Porsasta marsalan ja katajanmarjojen kera
(4:lle; lähde: 500 Italian Recipes, Lorenz Books)

25 g kuivattuja herkkutatteja
4 pihviä porsaan ulkofileestä/paistista, n. 150-200 g per syöjä
2 tl balsamicoviinietikkaa
8 kokonaista valkosipulinkynttä
1 rkl voita
3 rkl marsalaviiniä
muutama rosmariinin oksa
10 katajanmarjaa murskattuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Pane kuivatut sienet kulhoon ja kaada niiden päälle kuumaa vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna liota 20 minuuttia. Siivilöi sienet ja säästä liotusvesi.

Nuiji pihvejä kevyesti. Sivele ne yhdellä teelusikallisella balsamicoa ja suolaa ja pippuroi. Pane valkosipulinkynnet kiehuvaan veteen ja keitä niitä 10 minuuttia. Kuori ne ja poista kannat.

Kuumenna voi pannussa. Ruskista lihaa n. minuutti kummaltakin puolelta. Lisää marsala, rosmariini, sienet, sieniliemi, valkosipulinkynnet, murskatut katajanmarjat ja loppu balsamico (1 tl).

Anna hautua 3 minuuttia, eli kunnes porsaanliha on kypsää. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile heti.

Oli nälkä, en jaksanut ottaa parempia kuvia.

Röstiperuna 

Ota sopivasti perunoita (kiinteitä). Kuori ja raasta ne. Purista raasteesta vettä pois niin paljon kuin lähtee – minä käytin (järeää) salaattilinkoa tähän tarkoitukseen. Paista raaste voissa ja öljyssä kuumalla pannulla pyöreiksi lätyiksi. Vähennä lämpöä, kun molemmat puolet ovat saaneet väriä. Lättyjä pitää paistaa useita minuutteja kummaltakin puolelta, jotta peruna kypsyy. Voit kypsentää röstit loppuun uunissa (n. 150 astetta); ne voivat myös odottaa uunissa muiden ruokalajien valmistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti