sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Lihapullat sambal oelekilla ja kaffirlimetin lehdillä maustetussa kastikkeessa



Bongasin ihanan Puolialastoman kokin blogista tämän helpon, nopean ja halvan ruoan. Se upposi hyvin ja jää varmasti arkiruokarepertuaariini.

Puolialaston kokki suosittelee käyttämään mausteita reilummin kuin ohje sanoo, mikä olikin hyvä neuvo – ei tullut liian tulista, mutta tuli tarpeeksi mausteita. Lähinnä lisäsin curryjauheen ja sambal oelekin määrää. Kaffirlimetin lehdet eivät kuuluneet aivan alkuperäiseen reseptiin, mutta ne antavat ruokaan hieman mausteista raikkautta.  


4 annosta

400 g jauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
2 rkl luonnonjugurttia tai kermaviiliä
1/2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 rkl sipulijauhetta
1/2 rkl curryjauhetta

Kastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl sambal oelekia
1 rkl ruokaöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sipulijauhetta
muutama kuivattu tai pakastettu kaffirlimetin lehti

Sekoita korppujauhot veteen ja jugurttiin. Anna turvota hetken. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Vaivaa lihapullataikinaksi.

Pane kastikeainekset uunivuokaan ja sekoita.

Pyörittele kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja lisää ne kastikkeeseen. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Tarjoile esim. basmatiriisin tai kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti