torstai 2. elokuuta 2012

Bulguurisalaatti

Tein vahingossa liikaa bulguuria etiopialaisen jauhelihakastikkeen lisäkkeeksi, joten tähteiden hyödyntämiseksi vetäisin hatusta todella yksinkertaisen – mutta hyvän – bulguurisalaatin.

Bulguuri muistuttaa hieman couscousia, mutta se on mielestäni paremman makuista eikä niin kuivaa, joten sitä kannattaa kokeilla korvaavana tuotteena esim. salaateissa, joihin käsketään käyttää couscousia.


Tästä annoksesta tulee kahdelle iltapalasalaatti tai neljälle lisäkesalaatti.

Bulguuri:
2 dl bulguuria
pieni valkosipulinkynsi
hipsaus jotain yrttimaustetta, esim. timjamia, basilikaa tai oreganoa
pari rkl oliiviöljyä
3 dl vettä
vajaa 1 rkl kasvisfondia

Salaattiin:
3 pientä tomaattia kuutioituna
100-150 g salaattijuustoa tai fetaa kuutioina
puoli ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
vähän sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Keitä bulguuri: Lämmitä öljy kattilassa. Kuullota siinä puristettua valkosipulinkynttä ja yrttimaustetta hetki. Lisää bulguuri ja kääntele sitä öljyssä. Kaada vesi päälle ja lisää kasvisfondi. Heti, kun vesi kiehuu, käännä levy pienelle.

Keitä kannen alla 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna muhia vielä 5 minuuttia. Sekoita. Jäähdytä.

Kun bulguuri on kylmää, sekoita siihen loput aineet ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti