perjantai 13. heinäkuuta 2012

Japanilaista seesamikanaa ja nuudeleita


Tässäpä esimerkki siitä, miten reseptiä luetaan todella leväperäisesti.

Tehtävä: etsi japanilainen ruoka, jotain muuta kuin sushia. Ei muuta kuin Googleen hakusana "japanese noodle recipe" ja hyvältä kuulostava "Sesame chicken and noodles" kokeiluun. Jollain puusilmäisyydellä onnistuin kuitenkin ohittamaan sen oleellisen informaation, että ruokaan pitäisi käyttää kylmää grillattua broileria. Itse asiassa onnistuin siinä niin loistavasti, että vasta raa'an broilerinlihan marinoituani aloin ihmetellä, miksei reseptissä puhuta ollenkaan lihan kypsentämisestä...

Piti sitten hieman improvisoida (tsekkaa siis linkki, jos haluat originaalireseptin), mutta lopputulos oli kuitenkin herkullinen. Ja ihanan värikäs.

Marinadi:
3/4 dl riisi(viini)etikkaa
pieni nippu kevätsipulia silputtuna
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl valkosipuli-chilikastiketta

Lisäksi:
500 g maustamatonta broilerin rintaleikettä suikaloituna
maapähkinä- tai rypsiöljyä paistamiseen
munanuudeleita (oikeasti udon-nuudeleita) neljälle
3 rkl tummaa seesamiöljyä
2 pientä punaista tai keltaista paprikaa ohuiksi siivuiksi leikattuna
tuoretta korianteria

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon broileri ja anna maustua n. 15 minuuttia.

Kuumenna maapähkinä- tai rypsiöljytilkka pannussa. Laita kattilallinen vettä kiehumaan (nuudeleita varten). Paista broileri nopeasti kypsäksi kuumalla pannulla. Keitä samaan aikaan nuudelit ja valuta ne.

Heitä nuudelit pannulle ja sekoita broilerin kanssa. Nosta pois liedeltä ja mausta seesamiöljyllä. Jaa ruoka lautasille, laita nuudelikeon päälle paprikasuikaleita ja tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti