perjantai 10. helmikuuta 2012

Kasvissosekeitto kyssäkaalista

Luulin jo hukanneeni tämän syksyllä keksimäni ohjeen, mutta sehän löytyikin sattumalta tietokonetta siivotessani. Vaikkei nyt olekaan kyssäkaalisesonki, niin parempi tallentaa tämä ohje blogiin, ennen kuin se hukkuu uudestaan.

Kuten kaikki tällaiset kasvissosekeitot, tämäkin on tosi helppo ja nopea tehdä. Jostain syystä juuri tämä kasviskombo tuottaa erityisen ihania makuvivahteita.
reilu nokare voita
2 salottisipulia
1 pienehkö kyssäkaali 
150-180 g juuriselleriä
4 pientä palsternakkaa
4 keskikokoista porkkanaa
1 fenkoli
n. 1,5 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa

Pilko kasvikset pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota niitä voinokareessa, kunnes ne ovat puolikypsiä. Lisää kasvisliemi ja kiehuta kypsäksi. Lisää lopuksi kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja valkopippurilla.

2 kommenttia:

  1. Isoja nuo networked blogsin sivuelementit. Käytän itse sitä pienempää ja sekin vie tilaa varsin paljon. Mutta tuleehan sen kautta jonkinverran liikennetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, mutta en ole jaksanut perehtyä siihen, miten sen saisi pienemmäksi. Jos se häiritsee blogin luettavuutta, niin sitten varmaan muutan sen...

      Poista