maanantai 28. marraskuuta 2011

Lampaankyljykset happamanmakeassa kastikkeessa


Kävimme aiemmin syksyllä hakemassa Koskijalosteesta Valkeakoskelta kokonaisen ahvenanmaalaisen luomukaritsan, jonka maukkaita lihoja olemme jo pari kertaa maistelleet. Talven mittaan tulemme varmasti laittamaan yhtä jos toisenlaistakin ruokaa erilaisista karitsanpaloista.

Tämä on mummultani saamani ohje, josta tulee nostalgisesti mieleen Englanti. Ohjeessa ei ole ainemääriä, vaan aina toimii "heitä aineita pataan fiilispohjalta, ei se ole niin justiinsa" (voit myös maistaa kastiketta ja lisätä mausteita kesken haudutuksen). Jos et pidä ananaksesta ja hapahkosta kastikkeesta, voit unohtaa tämän ruokalajin. Minusta tämä on ihanaa, mies taas ei tykännyt.

2 karitsan parikyljystä per syöjä
1 tlk ananasmurskaa per neljä kyljystä
viiniä (punkkua tai valkkaria, ei ole niin väliä) jokunen desi
(pari rkl punaviinietikkaa, jos käytät valkkaria)
pari rkl lihafondia tai lihaliemikuutio
worcestershirekastiketta tai HP-kastiketta "silleen sopivasti"
hunajaa
suolaa ja pippuria

Sekoita nestemäiset aineet ja hunaja uunivuoassa. Lado kyljykset vieri viereen ja lusikoi niiden päälle ananasmurska.

Hauduta 200-asteisessa uunissa folion olla 30 minuuttia. Poista folio ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.

Tarjoile sopivan lisukkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti