perjantai 28. lokakuuta 2011

Perjantai-illan lammaspyörykät


Syötä tätä myös kumppanillesi, niin heräätte molemmat lauantaiaamuna vanhan valkosipulin muisto kielellänne. Mutta nautinnon hetkellä ei ajatella seuraamuksia, kun valkosipulista on kyse. 

Tämä on sellainen suurpiirteinen ja fiilispohjalta kokoon heitetty ohje – kuten yleensä kaikki lihapullaohjeeni.

Pyörykät:
400 g karitsan jauhelihaa
kourallinen ranskanleivän sisusta
1 kananmuna
1 rkl kermaviiliä
tilkka vettä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 tl sipulijauhetta
1 pieni punainen chili (kuivattu tai tuore, ei mikään hillittömän tulinen)
turaus sitruunamehua
kourallinen hienonnettua tuoretta persiljaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Pehmennä ranskanleivän sisus vesitilkalla ja kermaviilillä. Sekoita leipämuhju muihin pyöryköiden aineksiin ja vaivaa kunnolla.

Muotoile pyöryköitä tai pitkulaisia kebakoita. Paista voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoile kastikkeen ja tuoreen vaalean leivän kanssa.

Kastike:
1 prk kermaviiliä (käytä 1 rkl pyöryköihin)
2 tl sitruunankuorta
ihan vähän sitruunamehua
ihan vähän puristettua valkosipulia (ota vähän pyöryköihin tulevasta valkosipulista)
ruohosipulisilppua, sopivasti
suolaa ja mustapippuria

Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon kunninosoituksesta blogilleni, ja anteeksi että se vähän kesti ennenkuin osasin arvostaa mitä olin saanut. Ei mitenkään ollut aikomus jättää se huomaamatta.
    http://lautasella.blogspot.com/2011/10/herkkusuun-lautaselle-kunnianosoitus.html

    VastaaPoista
  2. Ei se mitään, koska itsekin unohdin ilmoittaa niille, joille olin tunnustuksen antanut. :) Yleensähän se on kai tapana, mutta siinä vaiheessa, kun huomasin unohduksen, niin en enää viitsinyt.

    VastaaPoista