tiistai 21. joulukuuta 2010

Asuntolasalaatti

Saatiinhan tänne ainakin yksi ruokajuttu Moskovastakin: aitovenäläinen majoneesisalaatti, joka syntyy vähillä ainesosilla ja työkaluilla. Kun olot ovat karut, niin salaattikin on karua.



Annoksesta riittää kahdelle lounaaksi tai neljälle välipalaksi.

Tarvitset:
1 1/2 l:n kattila
veitsi

1 kurkku (tai venäläisittäin 2 avomaankurkkua)
4 munaa
1 pieni purkki herneitä (muistaakseni n. 200 g)
100 g juustoraastetta (esim. emmental)
sopivasti majoneesia
pari rkl sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
(suolaa)

Keitä munat koviksi, anna niiden jäähtyä ja hienonna ne. Kuutioi kurkku. Valuta neste herneistä. Sekoita kaikki ainekset ja lisää majoneesia, kunnes koostumus on mieleinen. Suolaa tarvittaessa. Lisää mustapippuria, jos haluat hifistellä. Nauti. Älä laske kaloreita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti