perjantai 30. elokuuta 2013

Paras (ja aito) stroganov

On jälleen aika...


Parhaat herkkutatit kuivataan, ja niistä tehdään myöhemmin syksyllä ja talvella risottoja tai sitten ihanaa stroganovia.  Säilytän kuivatut tatit pakastimessa, koska minulle on kerran käynyt niin, että kesän lämmössä ja kosteudessa tatteihin jääneet toukat aktivoituivat ja söivät tattiaarteeni. 

(Okei, nyt on kyllä niin säälittävä kuva, ettei ruokalajin hienous pääse ollenkaan esiin, mutta yritän tulla päivittämään paremman kuvan, kunhan valmistamme tätä jälleen.)


Stroganov
Kahdelle

200-250 g naudan sisäfilettä (onnistuu myös ulkofileestä)
2 rkl öljyä
nokare voita
1 keskikokoinen sipuli renkaiksi leikattuna
20 g kuivattuja herkkutatteja
maitoa
1 tl dijonsinappia
1 dl kuohukermaa
2-3 rkl smetanaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Liota sieniä huoneenlämmössä 1-2 tuntia. Puristele kuivaksi ja suikaloi. (Sienet haisevat tässä vaiheessa todella omituiselta, melkein pahalta, mutta se kuuluu asiaan.)

Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa. Pane sipulirenkaat ja sienet pannuun ja alenna lämpöä. Kypsennä n. 20 minuuttia sekoitellen. Älä paista sieniä liian kuiviksi. Kaada sipuli-sieniseos siivilään ja valuta liika rasva pois. Pidä lämpimänä.

Leikkaa filee suikaleiksi. Paista lihat parissa erässä voi-öljyseoksessa nopeasti. Lihan voi jättää punertavaksi sisältä. Nosta paistetut lihaerät sipuli-sieniseoksen joukkoon.

Kun kaikki liha on paistettu, pane lihat, sipuli ja sienet takaisin pannulle. Lisää kuohukerma ja sinappi. Maista ja lisää tarvittaessa sinappia. Kiehauta kermaa hieman kokoon. Kun kastike on sopivan sakeaa, nosta pannu liedeltä ja lisää smetana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti