keskiviikko 3. elokuuta 2016

Vadelma-Daim-limettijuustokakku

Tein töihin läksiäisiksi tällaisen simppelin juustokakun, joka on muunnelma Siitä Parhaasta (ja eniten tilatusta) täytekakun täytteestä.

Koristeeksi on lätkitty puutarhavattuja, Daim-rakeita ja omalta parvekkeelta nypittyjä orvokkeja sekä mintunlehtiä. Orvokit ovat syötäviä, kunhan niissä ei ole käytetty torjunta-aineita tmv. myrkkyjä.

Kakusta riittää syötävää n. 20 hengelle


Resepti

300 g digestive-keksejä murskattuna
100 g voita sulatettuna

Sekoita keksit ja voisula. Painele kevyesti irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on laitettu leivinpaperiympyrä. Siirrä jääkaappiin odottelemaan.

Täyte:
450 g ulkomaisia pakastevadelmia + 1/2 dl hillosokeria + 1 liotettu liivatelehti
TAI
300-400 g tuoreita vadelmia (tai kotimaisia pakastevadelmia)
+
6 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl erikoishienoa sokeria (tai vähän enemmän, jos käytät normaalia kidesokeria)
1 vaniljatangon siemenet
2 limetin kuoret raastettuna
4 liivatelehteä (kylmässä vedessä liotettuna)
1 limetin mehu
1 1/2 pussillista Daim-rakeita (säästä vähän koristeluun)

Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä niitä ihan pienen vesitilkan + hillosokerin kanssa n. 10 minuuttia (mahdollinen norovirus kuolee ja hillosokeri hilloutuu). Lisää lopuksi liotettu liivatelehti. Anna täytteen jäähtyä ihan kylmäksi, jonka jälkeen levitä se pohjan keskelle niin, että reunoille jää tyhjää tilaa pari senttiä.

Jos käytät tuoreita tai kotimaisia pakastevadelmia, voit laittaa ne suoraan pohjan päälle ilman keittämistä ja sokerointia.

Vatkaa kuohukerma jämäkäksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto niin, että seoksesta tulee tasaista. Lisää sokeri, vaniljatangon siemenet ja limetinkuoriraaste ja sekoita.

Kuumenna limettimehu mikrossa ja sekoita siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateneste ohuena norona täytteeseen ja sekoita samalla. Sekoita lopuksi Daim-rakeet täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan, tasoita ja anna hyytyä mieluiten yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

Hiljaiseloa blogirintamalla

Elämä on tullut vähän väliin, joten blogi on jäänyt retuperälle. Oli tuossa yksi muutto Lahteen ja sitten neljä kuukautta töitä Hämeenlinnassa (ei enää ikinä tunnin työmatkaa mulle, kiitos).

Mutta sitä vain ajattelin kertoa, että olen taas ihan iskussa. Eli jos haluat tilata minulta kakkuja tai esim. sairaan hyviä korvapuusteja, niin heitä viestillä! Vaikutan tätä nykyä Lahdessa.

En silti lupaa päivittää blogia yhtään useammin. Päivitän, jos satun saamaan aikaan.

Sitä odotellessa, tossa on tommonen kiva kuva. Ihan ite tein.